EL PROJECTE




ARGUMENTACIÓ.
El barri educa” sorgeix com a projecte que fa del barri un lloc educador per tots els infants i joves i que per tant necessita de la implicació i col·laboració de tots els serveis, de tota la gent i sectors de la barriada.

Sorgeix de la necessitat de retornar a Son Gotleu l'aspecte positiu de barri digne on pugin conviure els nostres alumnes i les seves famílies
De la necessitat que el barri sigui un lloc viu i saludable que ajuda els infants a créixer, que sigui un model de vida solidària i participativa.

El paper educatiu de les escoles no pot ser sols cap a dins, no podem ser unes institucions que viuen al marge del que passa fora de l’escola, no podem obviar els problemes personals dels nostres infants, els de les famílies, o els del barri on viuen.

L’ escola no és tan sols una institució on uns professionals transmetem coneixements als infants, volem ser escoles democràtiques que transmetin valors de diàleg, de convivència, de benestar, d’inquietuds, de coneixements…….i formi ciutadans capaços de construir un futur millor.

Basant-nos en les idees de Fritjof Capra entenem la ciutat i el barri com un organisme viu, com un ecosistema en que cada part juga un paper important en la vida dels altres, on s'estableixen xarxes de col·laboració i de relacions que són capaces de millorar la vida i la convivència de tota la comunitat.

L'escola per tant, sols és una part en l'educació dels infants, la família, les institucions i el barri són elements indispensables per arribar a aconseguir-la de forma real.

Així el nostre projecte és un projecte global que vol implicar tots els agents del barri: Escoles i institut, veïnats, i les seves associacions, comerciants, gent gran, joves i casals de joves, policia, centre de salut, serveis socials, artistes, a la Conselleria d'Educació a les diferents regidories de l'Ajuntament de Palma: la d'Educació , la de Benestar, la d'Infraestructures, la de Manteniment, Cultura, Esports i Joventut, EMAYA

Els nostre projecte agafa com a objectiu per aquest curs la primera característica de les dotze que defineixin les ciutats saludables dins el projecte de “Ciutats Saludables en Europa” de l'Organització Mundial de la Salut: una ciutat deu esforçar-se per facilitar, un entorn d'alta qualitat, net i segur.
Per tant l'objectiu serà aconseguir un barri més saludable on la netedat i el tenir cura del que és comunitari sigui un valor a recuperar i a mantenir per part de tothom, alhora que pugui millorar la convivència al barri. Un exemple i model per als nostres infants i també per a tots els ciutadans

1 comentari:

  1. Us felicito per la feinada que esteu fent!! Per fer possible els somnis i les utopia de les què parlava en Freire. Gràcies per servir-nos com a exemple i gràcies pel vostres esforços!! Continueu, sempre endavant!!

    ResponElimina

Seguidors