PADRINSLes padrines de Son Gotleu ens venen a veure!!


Aquest és un tast de l'experiència intergeneracional que han duit a terme un grup d'alumnes de 5è i un grup de padrines de la barriada en col·laboració amb els Serveis Socials.

La proposta sorgeix dels infants, ja que es demanen si...podríem ensenyar a aquelles persones grans que vulguin tornar a l'escola???!!!

L'objectiu és oferir un espai d'encontre i aprenentatges per ambdós col·lectius.

Els infants de 5è han preparat les activitats, que s'han duit a terme els divendres de 12 a 13 hores, activitats conjuntes per tal de conèixer-se, compartir experiències individuals, aprendre lectura i escriptura, matemàtiques i imaginació per a que les padrines poguessin avançar en aquests aprenentatges.

 
A la darrera sessió es va fer una valoració de l'activitat, en la que sorgiren valoracions i idees molt interessants!

Les padrines digueren coses com: 

- Hem après que els infants saben moltes coses que nosaltres no sabem malgrat nosaltres son molt més majors.

- Que els infants d'avui en dia són molt bons, s'han esforçat molt en preparar com ensenyar-nos i han tengut molta paciència amb nosaltres.

- Hem disfrutat de poder estar amb infants que ens escolten i ens ensenyen, estem contentes perquè hem apres algunes coses del infants i ells també de nosaltres.

- Hem pogut tornar a l'escola, hem pogut tenir dues mestres cada un per estar amb nosaltres...

- Volem continuar el proper curs si vosaltres voleu ensenyar-nos.

Pel que fa als infants, les seves opinions han estat:

- Hem aprés a saber de la vida dels altres, 

- Hem aprés a ensenyar als altres, a preparar el que anàvem a fer, a escoltar atentament, que la gent gran encara pot aprendre moltes coses noves si nosaltres ens oferim a ensenyar-les.

- Que malgrat nosaltres els anàvem a ensenyar a elles, elles també ens han ensenyat coses a nosaltres, ens ha agradat compartir el que cada un podia donar...  Una experiència que esperen es torni a repetir!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors